هم نوازی در گروه های کوچک و بزرگ بعنوان عاملی تاثیر گذار در پیشرفت هنر جو و ایجاد اانگیزه، از فعالیت های بسیار رایجی است که در نظام های آموزشی استاندارد جهان مطرح است. در کورس همنوازی هنرجویان در سنین و سطوح مختلف تقسیم بندی میشوند، این کورس با دو نوازی های پیانو و سازهای دیگر در سطوح مختلف آغاز میگردد و تا نوازندگی در آنسامبل های مجلسی و ارکستر سمفونیک ادامه میابد. در کنار این دوره ها کلاس های گروهی سوزوکی نیز به منظور گسترش توانمند سازی کودکان در گروه نوازی و همچنین پوشش اهداف متنوع و گسترده این متد آموزشی نیز بعنوان پایه ارکستر نوازی برای کودکان دیده شده است.
آنچه در این دوره می‌گذرانید:

{موسیقی مجلسی}
نوازندگان سطوح مختلف تحت هدایت و آموزش اساتید متخصص در کلاس های موسیقی مجلسی امکان نواختن قطعات به همراهی پیانو را خواهند داشت . توجه به مبانی همنوازی از جمله مفهوم ریتم و کوک و در ادامه مبانی تفسیری و تحلیلی موسیقی از اهداف و کارکرد های مهم این دوره خواهد بود.
{آنسامبل سازهای همسان (سکشن‌نوازی)}
نواختن در ارکسترهایی متشکل از سازهای همسان فارغ ازکارکرد های انگیزشی، بعنوان تمرینی فوق العاده برای درک صدا و آماده سازی برای عضویت در ارکسترهای بزرگتر بسیار سودمند میباشد. تنظیم های فراوانی که به همین منظور صورت گرفته این نوع آنسامبل را مبدل به بستری عالی به منظور فراگیری ساز و آماده سازی برای نوازندگی در ارکستر نموده است.
{ارکستر مجلسی}
در ادبیات موسیقی کلاسیک موسیقی مجلسی در دو شاخه مطرح بوده است. در شاخه نخست، موسیقی مجلسی که قابلیت اجرا برای نوازندگان نیمه حرفه ای را داشته تا در موقعیت های خاص و درغالب کنسرت های کوچک قابل اجرا باشد. آهنگسازان بزرگ برای چنین ارکسترهایی آثاری جاودانه خلق کرده اند. شاخه دیگر موسیقی مجلسی مشتمل بر آثاری است که برای مخاطبین بسیار خاص نوشته می شود که در نوع خود قطعاتی بسیار دشوار و پیچیده هستند. نوازندگی برای چنین آثاری مستلزم تکنیک، دانش و مهارتی بالا در گروه نوازی است. از این رو کانون کوشا در غالب دو ارکستر مجلسی، کلاس های آموزش گروه نوازی خود را در پیش گرفته تا هم نوازندگان توانمند و هم نوازندگانی که در آغاز راه خود برای نواختن در ارکستر هستند از آن بهره ببرند.
{ارکستر سمفونیک}
سابقه اجرای ارکستر جوانان ایران طی سال های گذشته که در کارنامه خود اجرای قطعات استاندارد و جدی سمفونیک را درایران دارد این ارکستر را بعنوان هدفی غایی برای نوازندگان جوان مطرح کرده که بدین ترتیب شرکت کنندگان در کورس های گروه نوازی میتوانند در این ارکستر فعالیت هنری خود را ادامه برهند.این ارکستر در همکاری با مراکز هنری بین المللی توانسته علاوه بر تبادل نوازنده از رهبران اروپایی برای رهبری ارکستر دعوت به همکاری کند. نوازندگی درارکستر سمفونیک سکوی پرشی است برای هنرمندان جوان به منظور ورود به عرصه حرفه ای در جامعه موسیقی.
سیستم آموزش در کانون موسیقی کوشا

در کانون موسیقی کوشا آموزش موسیقی کلاسیک و مبانی آن بر اساس سیستم رویال کنسرواتوار کانادا بنا شده و معلمین در این کانون بر اساس تحصیلات آکادمیک و تجارب هنری و آموزشی خود در سطوح مختلف آموزش میدهند.
این سیستم آموزشی به نحوی طراحی گردیده تا هنرجو در آن علاوه بر لذت بردن از ادبیات استاندارد موسیقی جهان به شکلی سیستماتیک و برنامه ریزی شده تکنیک نوازندگی خود را ارتقا داده و به دیدگاهی هنری و شخصی دست یابد. این برنامه ریزی به کانون موسیقی کوشا امکان رصد روند پیشرفت هنرجو و ارزشیابی او را در طول فرایند آموزش داده و موجب اطمینان خاطر او در مسیر آموزش میگردد.
آموزش موسیقی مانند هر آموزش دیگری مستلزم وجود دو بازوی مهم است،مکتب یا سیستمی قابل اطمینان و معلم متخصص برای آموزش در سیستم یا مکتب مورد نظر.
در کانون کوشا با آموزش موسیقی مانند آموزش زبانی برای کشف و شهود دنیای هنر برخورد میشود تا زیر ساخت های لازم برای توانمند کردن هنرجو را در یافتن نگاه هنرمندانه و خلق مهارت موسیقایی فراهم اورد.
در این نگاه هنرجو با فراگرفتن و شناخت آثار استاندارد ادبیات موسیقی میتواند به دیدگاهی شخصی و مستقل دست یابد تا بدین وسیله در انتخاب موسیقی مورد علاقه خود چه به منظور ادامه آن به شکل حرفه ای و چه به شکل آماتور به استقلال و خود آگاهی برسد .
وجود مسیر مشخص چه از جهت آموزشی و چه از جهت زمانی میتواند اطمینان خاطری برای هنرجو ایجاد کند تا علاوه بر فراگیری روشمند موسیقی امکان رصد و ارزشیابی پیشرفت خود را داشته باشد. کم نیستند دوست داران موسیقی که پا در راه فراگیری آن گذاشته اند و پس از طی مدت های طولانی آموزش، هنوز معیاری برای شناخت میزان رشد و پیشرفت خود ندارند.

ارزشیابی هنرجویان و ارائه زمان بندی سطح های تعریف شده در سیستم رویال کنسرواتوار درکنار مشاوره های آموزشی و هنری، روند آموزش موسیقی در کانون موسیقی کوشا را از جریان رایج آموزش موسیقی در کشور متمایز کرده.

معلم موسیقی بدون داشتن تحصیلات مرتبط و تجربه موسیقایی به سختی میتواند در هنرجوی خود بذر موسیقی ناب را بکارد. شکی نیست که معلم موسیقی یکی از تاثیر گذار ترین شخصیت های زندگی هر دوستدار موسیقی است . وظیفه سنگین فرهنگ سازی صحیح و همچنین آموزش علمی از جهت فیزیولوژیک و هنری بر عهده کسی باید گذاشته شود که خود دارای دانش صحیح از مقوله اجرا، تفسیر موسیقی و تکنیک های مرتبط با بدن باشد. این مهم در کنار باور به سیستم آموزشی و عشق به امر آموزش میتواند در بستری آرام و قابل اطمینان برای هنرجوبان مختلف با سطح ها، توانمندی ها و حتی انگیزه های متنوع کارامد باشد.

سیستم آموزش رویال کنسرواتوار کانادا

رویال کنسرواتوار کانادا، سازمان شناخته‌شده ایست که با تهیه مجموعه‌های آموزشی منسجم و سطح‌بندی‌ شده برای آموزش ساز، رپرتوارهایی ارائه کرده که طی آن هنرجو میتواند به شکلی نظام‌مند فرایند آموزش خود را دنبال کند. مرکزیت این کنسرواتوار درکشور کانادا است که هیچ نمایندگی در هیچ نقطه‌ای در جهان ندارد. این مرکز بعنوان هسته علمی و مرکز ارزشیابی با طراحی سیستم آموزشی و برگزاری آزمون‌های استاندارد بر اساس سیلابس‌های از پیش تعیین شده که در اختیار معلمین موسیقی در هر نقطه از جهان قرار میگیرد امکان تحصیل موسیقی را به شکل غیر متمرکز فراهم نموده.
دلیل انتخاب این سیستم و سیلابس‌های آن بعنوان خط مشی آموزشی در کانون موسیقی کوشا شفافیت سیلابس‌ها، و امکان ارزشیابی هنرجویان بر اساس آن است. هنرجویان در این کانون در برنامه‌های مدون و تعریف‌شده مورد ارزشیابی داخلی قرار میگیرند و در صورت تمایل و امکان میتوانند برای انجام ارزشیابی توسط مرکز رویال کنسرواتوار از طریق این لینک اقدام نمایند.